
Herbata z owocami pigwowca, pigwy i imbirem 100g
10.00 zł
Herbata z owocami pigwowca japońskiego, pigwy i imbirem
Takie połączenie składników idealnie rozgrzewa w czasie długich, zimowych wieczorów. Pomaga zwalczać przeziębienie. Zawiera witaminy, które szybko postawią Cię na nogi.
Pigwa i pigwowiec japoński
Owoce te są doskonałym źródłem witaminy C, wapnia, potasu, magnezu, miedzi, fosforu, witamin z grupy B, antocyjanów które zwiększają odporność organizmu i wspomagają go w walce z grypą i przeziębieniem. Współczesne ziołolecznictwo zaleca picie naparów z pigwy i pigwowca z dodatkiem miodu przy przeziębieniu, grypie i jesiennym lub wiosennym przesileniu.
Dzika róża
Owoc dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C. Witamina ta zapewnia dzikiej róży wielokierunkowe działanie na ludzki organizm. Przyczynia się do wzmocnienia odporności organizmu, pomaga zwalczać przeziębienie, infekcje wirusowe i bakteryjne, zwłaszcza, gdy towarzyszy im wysoka temperatura. Dzika róża wykazuje działanie oczyszczające, ściągające, poprawiające trawienie, żółciopędne, moczopędne, wzmacniające krew oraz nerki, regulujące miesiączkowanie, a także działanie łagodzące objawy depresji i zwiększające popęd płciowy. Ponadto dzika róża może być stosowana u rekonwalescentów, po chorobach zakaźnych i operacjach ze względu na swoje działanie wzmacniające.
Imbir
Imbir to powszechnie znana w kuchni azjatyckiej przyprawa, coraz częściej stosowana również w kuchni europejskiej. Poza cytrynowo-pikantnym smakiem, wpływa pozytywie na funkcjonowanie organizmu człowieka. Potrawy i napoje rozgrzewają organizm w chłodny dzień, pomagają udrożnić drogi układu oddechowego podczas przeziębienia i kataru. Wspomaga działanie układu odpornościowego. Źródła zielarskie donoszą, że imbir jest pomocny w chorobach reumatycznych gdyż przyczynia się zmniejszenia dolegliwości bólowych, obrzęków i zwiększenia ruchomości stawów. Imbir od lat stosowany jest w zaburzeniach trawiennych, łagodzi wzdęcia, zaparcia, nudności, wspomaga trawienie. Kłącza imbiru przydatne są również w zwalczaniu bakterii, wirusów i pasożytów.
Liść jeżyny
Liść jeżyny wykazuje działanie przeciwzapalne, oczyszczające, działa ściągająco na przewód pokarmowy, sprawdza się w walce z bakteriami, działa przeciwbiegunkowo oraz reguluje procesy trawienia.
Skład: owoc pigwowca japońskiego, skórka dzikiej róży, owoc pigwy, rodzynki, kłącze imbiru, liść jeżyny słodkiej